"Saulutė" iššūkių nebijao

"Saulutė" ("Sunlight Orphan Aid for Lithuania") per visą savo veiklos laikotarpį pasisakė už neįgaliųjų integravimą į visuomenę.

"Saulutė" iššūkių nebijao

Organizacija skatino viešuose pastatuose – parduotuvėse, valdžios bei medicininėse įstaigose, bankuose, maldos namuose bei kt. – įrengti turėklus, rampas, liftus ir visa kita, ko reikia, kad šie pastatai taptų prieinami žmonėms su negalia. Kad šaligatviais galima būtų važiuoti su invalido vežimėliu, saugiai eiti su ramentais ar vaikštyne. Kad aklieji turėtų Brailio raštu leidžiamos spaudos, audio knygų. Taip pat – baltą lazdutę, padedančią pajusti nelygumus ir atpažinti šaligatvio kraštą.

„Saulutė” skatino (Lietuvoje kažkodėl neįprastą) įsivaikinimą arba bent oficialią vaiko globą, kad vaikai augtų šeimose, o ne internatuose.

Naujoji „Saulutės” valdyba ypatingą dėmesį skiria vaikams su negalia. Šiemet rėmėjų dėka per „Saulutę” buvo nupirkta ir išsiųsta į Lietuvą 70 komputerių, kad vaikai galėtų mokytis nuotoliniu būdu. Pasirūpinta, kad mama, auginanti neįgalų vaiką, turėtų namuose tekantį vandenį. O naujausias projektas ir iššūkis – „Saulutė” rems Artūro Žilio pasiūlytą projektą Mosėdžio gimnazijoje įrengti specialų kambarį vaikams su ypatingais poreikiais.

Read more